Herbetes pel “dia més trist de l’any”

No insisteixis : avui no és el dia més trist de l’any, ja que el Blue Monday és una fórmula inventada per una agència de comunicació per vendre viatges.

Si tot i això continues pensant que avui és el dia més  trist i depriment de l’any, potser és un bon moment per conèixer una de les plantes medicinals més eficaces per combatre o alleujar la tristesa i els símptomes de la depressió, l’hipèric o herba de St. Joan.

En les sàvies paraules de Dean Burnett , psicòleg que col·labora amb The Guardian, el Blue Monday (dilluns trist) és ” acientífic, pseudocientífic. És un galimaties , un sense sentit, unes escombraries , una porqueria i qualsevol altra forma educada de dir ‘ idiotesa ‘ que se’t passi ” . Burnett està molt enfadat perquè cada any es veu obligat a escriure un article desmentint la fórmula ( tot i que encara no hi ha publicat el de 2016 ) .

El què l’agència de comunicació deia en la seva nota era que la millor forma de combatre aquesta depriment jornada era fer les maletes i anar-se’n de viatge , usant els serveis del seu client Sky Travel . Vaja, quina casualitat . De fet , les declaracions d’Arnall que recollia la nota de premsa concloïen amb : “La gent se sent trist quan no té res planejat, però un cop reserva unes vacances , treballa amb l’objectiu de tenir temps lliure i un període relaxant”.

Si tot i això continues pensant que avui és el dia més  trist i depriment de l’any, potser és un bon moment per conèixer una de les plantes medicinals més eficaces per combatre o alleujar la tristesa i els símptomes de la depressió.

Hipèric

Nom vulgar: Hipèric, herba de Sant Joan
Nom científic: Hyperycum perforatum L.
Família: Gutíferes
Hàbitat: En els herbassars, boscos i prats.
Característiques: Herba perenne de la família de les Gutíferes de fins a 1 m. Tiges erectes amb dos línies laterals. Fulles de pecíol molt curt, amb nombroses glàndules translúcides que donen la impressió que la fulla esta foradada. Flors grogues de fins a 2 cm, generalment amb taques en els pètals. En els herbassars, boscos i prats.

Propietats de l’hipèric en ús intern

Antidepressiu: És l’ús medicinal que més es ve destacant últimament i un dels què més s’ha investigat i discutit. La presència de l’hipericina li atorga propietats antidepressives en els casos de depressió lleu. Aquesta substància actua en l’organisme de manera semblant a com ho fan les drogues de síntesi sense presentar els inconvenients de les mateixes. No obstant, alguns estudis pareixen orientarse últimament cap a l’hiperforina com a principal component determinant en esta propietat. No té cap efecte beneficiós en els casos de depressió aguda. 10 gotes de tintura tres vegades al dia

Tònic nerviós: El seu ús prolongat entre uns 4 i 6 mesos constitueix un tònic reparador del sistema nerviós. A diferència d’altres sedatius, no té efectes negatius per acumulació de toxines en la sang, sobretot per al fetge.. Una cullerada petita de pols de flors picades 2 vegades al dia.

Toxicitat

La hipericina en contacte amb la llum solar pot produir efectes de fotosensibilització en la pell, per la qual cosa poden produirse, no sols petites lesionscutànies, sinó que poden apareixen en la mateixa ulceracions profundes. Per això s’aconsella que, en cas de seguir un tractament amb aquesta planta, sigui en ús intern o extern, no s’ha d’exposar a exposicions solars prolongades i evitar al màxim exposicions de la pell alsol d’alta muntanya. No han de prendre’s preparats d’esta planta durant l’embaràs.

Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s