Documental sobre plantes medicinals: Redes

Solem considerar a les tribus indígenes menys desenvolupades que nosaltres. Però hem de tenir en compte que mentre nosaltres hem estat ocupats creant internet i explorant l’espai, ells no han estat inactius intel·lectualment, i han dirigit els seus esforços a entendre el seu entorn i aprofitar el que la natura els ofereix. Per això no hem de menysprear l’enorme coneixement acumulat que tenen del món natural. Possiblement sàpiguen bastant millor que nosaltres les propietats de moltes plantes medicinals.

Wade Davis, antropòleg i explorador de l’National Geographic reflexiona sobre la importància de mantenir les cultures indígenes i sobre com podem aprofitar-nos dels seus coneixements per descobrir nous fàrmacs sense perjudicar-los.

A la segona part del programa, la catedràtica de farmacologia de la Universitat de Granada Mª Concepció Navarro, i Lluís Mallart, antropòleg de la

Universitat de París X, comparen les seves visions sobre els fàrmacs d’origen natural.

Al final del programa, l’equip de XARXES lliurarà el premi al guanyador del concurs la qüestió “Hi ha una cosa que ens diferenciï de la resta d’animals?”, I s’anunciarà la pregunta de la nova edició.

Documental

Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s