Jardí Botànic de Plantes Medicinals

L’any 1995 a Gombrèn va néixer la iniciativa de crear un jardí botànic de plantes remeieres. Va ser un  projecte que van dur a terme voluntàriament dues veïnes de Gombrèn (Lourdes Niubò i Conxita Cortina, essent aquesta última qui ha tingut cura de donar-li continuïtat) i que es va convertit en el 1er. Jardí Botànic Municipal de  Plantes Medicinals del nostre país. Malgrat tot, s’ha trobat en tota mena de dificultats per subsistir; i per combatre-les  a l’agost del 2004 es va crear l’Associació Jardí Botànic Plantes Medicinals Gombrèn, una entitat sense ànim de lucre. A principis de  2008 el jardí deixa de ser municipal i és l’associació l’encarregada de finançar i gestionar el Jardí Botànic. Actualment aquesta associació té aproximadament uns 150 socis.

L’Associació Jardí Botànic Plantes Medicinals de Gombrèn organitza tota mena d’activitats relacionades amb el tema: exposicions, xerrades, visites guiades al jardí, itineraris guiats a la muntanya ( de plantes medicinals, de plantes silvestres comestibles, de fruits silvestres, d’herbes aromàtiques, plantes medicinals de ribera, plantes màgiques, flora, etc.). Ha participat en programes de televisió, col.labora en diverses fires, organitza actes lúdics i comparteix i intercanvia plantes i coneixements.

El que pretén l’Associació i el Jardí Botànic en sí, és ser un reclam per afeccionats a la medicina natural, a la botànica, la natura i la jardineria. I, sobretot incentivar el coneixement de les plantes per potenciar el seu ús terapèutic, és a dir la fitoteràpia. Això sense oblidar l’etnobotànica i la importància de les plantes a tots nivells: culinari, cosmètic, ornamental, medi-ambiental etc. I en general seduir a tot tipus de públic i encomanar la passió per les plantes.

Accedeix al web oficial del jardí

Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s