Afrodisíacs naturals: Damiana

Sabíeu que la Damiana era ja utilitzada pels maies com a planta afrodisíaca ?

Aquesta planta proporciona energia al cos , per la qual cosa s’utilitza en casos d’esgotament o depressió . A més, ajuda a mantenir en bon estat l’aparell urinari , pel que s’utilitza en casos de cistitis, problemes renals i  pedres als ronyons . Pel que fa al aparell respiratori , s’utilitza per a la tos, la bronquitis i els refredats.

Vols saber per què més és beneficiosa aquesta planta?

Propietats de la Damiana

La damiana té propietats afrodisíaques, tòniques, estimulants, antibacterianes, mucolítiques, expectorants, diürètiques i laxants.

Beneficis de la Damiana

La damiana actua directament com diürètic, però a més, provoca excitació en tota les zones erògenes i ajuda a despertar el desig sexual de les persones que la consumeixen.

Per a què serveix la Damiana

La damiana és una de les plantes més afrodisícas que es coneixen, i és molt normal trobar el seu extracte en preparats la finalitat estigui destinada a afavorir les relacions sexuals, sent molt eficaç en casos d’impotència, ejaculació precoç, vaginisme, inflamació de testicles o emissió involuntària d’esperma.

També és efectiva per a determinades afeccions de l’aparell respiratori, com la bronquitis, ja que desinflama els bronquis i afavoreix l’expectoració, la grip i la tos.

Constitueix un bon remei per a algunes malalties de l’aparell urinari, com la cistitis, les infeccions renals i les pedres en els ronyons.

Pot ser utilitzada per donar energia i vigor a l’organisme sense que produeixi ansietat o sobreestimulació, pel que es pot utilitzar en el tractament de trastorns que afecten el sistema nerviós central com ara l’esgotament, la depressió lleu o la depressió tardor-hivern.

En dosis baixes la damiana és un astringent que es pot utilitzar per tallar la diarrea, però a mesura que augmenta la dosi, es va convertint en laxant, i si s’utilitza en dosis molt elevades pot convertir-se en purgant.

Avantatges de la Damiana

La damiana actua molt ràpidament sobre l’organisme, fent efecte a poc menys de mitja hora de ser consumida. Si bé el seu efecte sol ser molt més potent en les persones de sexe masculí, també exerceix bon resultat sobre les dones.

Contraindicacions de la Damiana

Està contraindicat prendre preparats de damiana juntament amb altres estimulants com el ginseng o el cafè, per evitar una sobreestimulació del sistema nerviós.

No han de prendre persones amb síndrome de l’intestí irritable ni persones amb alteracions del ritme cardíac, especialment si pateixen insuficiència cardíaca, arítmies, taquicàrdies, trastorns del son, nerviosisme o ansietat.

També està contraindicada en casos d’embarassos i lactància.

Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s